Kontaktlinser

Kontaktlinser kan være et godt supplement til briller. Måske er du træt af dine briller når de dugger, når det regner eller når de kommer i vejen for dig under sport eller anden fysisk udfoldelse. Det kan også være at du blot vil bruge kontaktlinser til sport eller under dine solbriller på ferie. 

Kontaktlinser til alle

Vi tilpasser kontaktlinser til næsten alle synsbehov, da kontaktlinserne kan laves til langt de fleste styrker og bygningsfejl. Kontaktlinser kan tilmed fås med læsefelt (flerstyrke).

Kvalitetslinser

Hos os tilpasser vi altid kun kvalitetslinser. Det vil sige, at vi ikke går på kompromis med øjets sundhed. Kontaktlinserne skal føles rare og komfortable uden at tørre ud.

Grundig synsprøve

Vi starter altid med at lave en grundig synsprøve og kigger på dine øjne gennem en spaltelampe. Dette er et slags mikroskop, hvor vi ser på øjets sundhed og øjenomgivelserne. Dermed kan vi vurdere, om det er forsvarligt at sætte linser på.

Når vi kender dine synsudfordringer, finder vi i fællesskab ud af, hvilken type kontaktlinser der vil være det bedste til dig.

Det kunne være en af følgende linsetyper:

Endagslinser

Med endags linser sætter du nye linser i øjnene hver morgen, tager dem ud om aftenen og smider dem i skraldespanden. Endagsdags linser er også den type linser vi foretrækker, hvis de kun skal bruges en gang imellem. Endagslinser fås både med og uden bygningsfejl og med læsefelt (flerstyrke).

Endagslinser
Månedslinser

Månedslinser

Her bruges de samme 2 linser en hel måned. De tages i om morgenen og om aftenen tages de ud og lægges i et etui til rensning henover natten. Ligesom endagslinser fås månedslinser både med og uden bygningsfejl og med læsefelt (flerstyrke). Der er flere muligheder med en månedslinse, da de fås i flere parametre, som dækker de fleste synsfejl.

Døgnlinser

Døgnlinser en linsetype, som man kan have på døgnet rundt. Det vil sige, at man kan sove med dem. Enten i 30 dage ad gangen eller sporadisk (3-4 gange i løbet af en uge). De kan også anvendes som almindelige månedslinser. Døgnlinser er meget sunde for øjnene, da ilt nemt trænger igennem linsen og ilter øjet, så du ikke oplever irritation ved at bære linsen døgnet rundt.

Nærsynethed børn myopi

Myopi-korrigende linser

Det er en linsetype der kan nedsætte udviklingen af myopi (nærsynethed) især hos børn.

Håndtering af kontaktlinser

Når vi sammen har fundet ud af, hvilke kontaktlinser der vil passe til dig, skal du have lært at håndtere dem. Hos os får du et minikursus i, hvordan linserne sættes i og hvordan de tages ud.

Gratis prøveperiode

Du har altid en gratis prøveperiode, hvorefter vi aftaler tid til efterkontrol. Det er for at sikre os, at linserne er gode og sunde for dine øje, samt at de fungerer optimal i forhold til dit syn.

Hvis du beslutter dig for at linser er et godt alternativ for dig, kan vi lave et linseabonnement, hvor du betaler over Betalingsservice. En mulighed er også at du kan bestille linser efter dit behov og betale ved afhentning. Nogle bruger linser hver dag, andre kun engang i mellem.

 

F.A.Q.

Ofte stillede spørgsmål

Vi tilpasser kontaktlinser til næsten alle synsbehov, da kontaktlinserne kan laves til langt de fleste styrker og bygningsfejl. Kontaktlinser kan tilmed fås med læsefelt (flerstyrke).

Endagslinser er kontaktlinser, som du skifter ud hver dag. Med endagslinser sætter du nye linser i øjnene hver morgen, tager dem ud om aftenen og smider dem i skraldespanden. 1-dags linser er også den type linser vi foretrækker, hvis de kun skal bruges en gang imellem. Endagslinser fås både med og uden bygningsfejl og med læsefelt (flerstyrke).

Månedlinser er kontaktlinser, som bruges en hel måned ad gangen. De tages i om morgenen og om aftenen tages de ud og lægges i et etui til rensning henover natten. Ligesom endagslinsen fås de både med og uden bygningsfejl og med læsefelt (flerstyrke). Der er flere muligheder med en månedslinse, da de fås i flere parametre, som dækker de fleste synsfejl.

Døgnlinser er en linsetype, man kan have på døgnet rundt, dvs. at man kan sove med dem. Enten i 30 dage ad gangen eller sporadisk (3-4 gange i løbet af en uge). De kan også anvendes som en almindelige månedslinser. Døgnlinser er meget sunde for øjnene, da ilt nemt trænger igennem linsen og ilter øjet.

Hvis du er langsynet, har du svært ved at fokusere på objekter, som er tæt på, men kan fint fokusere på afstand. Det kan derfor være, at du har svært ved at fokusere på din telefon eller den bog, du er ved at læse.

Du er nærsynet, når du har svært ved at fokusere på genstande på afstand, men godt kan fokusere på det, som er tæt på. F.eks. kan du have svært ved at fokusere på vejskilte i trafikken, men har nemt ved at fokusere på instrumentbrættet når du kører bil.